Verslag 1 Kunstdossier

The Hunger Games Mockingjay part 1 – biocoopfilm

Zakelijke informatie
Voor mijn eerste culturele activiteit ben ik naar de bioscoopfilm ‘The Hunger Games – Mockingjay part 1’ geweest. De regie van de film is gedaan door Francis Lawrence. De producenten zijn Jon Kilik en Nina Jacobson. De hoofrollen zijn gespeeld door Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Julianne Moore, Jeffrey Wright, Jena Malone, Sam Claffin, Philip Seymour Hoffman, Stef Dawson, Donald Sutherland en Willow Shields. Ik heb de voorstelling samen met mijn vriendin Kelly gezien in Pathé in Den-Haag op 19 november 2014. We wilden heel graag naar deze film omdat we ook al samen naar de vorige delen van The Hunger Games waren geweest. We vonden die films heel erg leuk en spannend en wilden daarom ook graag het volgende deel zien.
Waarom ik naar deze culturele activiteit ben geweest
Ik ben dus naar deze film geweest omdat ik de vorige delen van The Hunger Games al had gezien. Naar het eerste deel van de film ben ik gegaan omdat ik de boeken had gelezen. Die vond ik heel erg leuk, dus wilde ik de films ook graag zien.
Over de film zelf
De middelen die voor deze voorstelling zijn gebruikt zijn natuurlijk beeld en geluid, omdat het een film was. Voor de voorstelling zijn er een projector, speakers en een zaal nodig geweest. Het effect van de projector is dat er beeld te zien is. Het effect van de speakers is dat er geluid te horen is en het effect van de zaal is dat er plek is om de voorstelling te bekijken. Mockingjay part 1 is een sciencefiction film, gebaseerd op het boek ‘Spotgaai’ van Suzanne Collins. De film is het derde deel van de Hongerspelentrilogie. Ik vertel eerst even kort over de eerste twee delen van The Hunger Games, omdat het anders niet duidelijk is waar de film nou precies over gaat. 

The Hunger Games
‘The hunger games’ is het eerste deel van de hongerspelentrilogie. De film speelt zich af in Panem, dat is verdeeld in 12 districten, en ‘The Capitol’. Elk jaar moeten twee kinderen uit elk district mee doen aan de Hongerspelen, een competitie waarbij de deelnemers elkaar moeten uitschakelen (vermoorden) tot er één iemand over blijft. Als Katniss’s zusje wordt uitgeloot gaat zij vrijwillig voor haar in de plaats. Samen met Peeta Mellark neemt Katniss het op tegen de kinderen uit de andere Districten. Peeta en Katniss overleven beiden de Hongerspelen. Wat niet gebruikelijk is, want normaal blijft er maar één iemand over.
The Hunger Games – Catching fire
Katniss en Peeta moeten opnieuw hun familie achterlaten als de 75ste Jaarlijkse Hongerspelen van start gaan. Het is Quarter quell, wat betekent dat er deelnemers worden gekozen uit de mensen die al eens aan de Hongerspelen hebben meegedaan. Katniss en Peeta moeten het weer opnemen tegen de andere Districten. Katniss weet dat ‘The Capitol’ haar niet levend uit de arena zal laten komen, maar ze wil alles op alles zetten om in ieder geval Peeta te redden. De rebellen redden Katniss uit de arena, maar The Capitol krijgt Peeta in hun handen.
The Hunger Games – Mockingjay part 1
Katniss wordt wakker in District 13, het enige district dat los staat van het regime van president Snow. De rebellenleiders hebben haar hier naartoe gebracht. District 12, waar Katniss vandaan komt is ondertussen helemaal verwoest en Peeta is nog steeds in de handen van Snow. De rebellenleiders willen Katniss als hun ‘spotgaai’; het gezicht van de opstand. Katniss wil echter niets liever dan Peeta uit de handen van Snow krijgen. Katniss wordt het gezicht van de opstand en daarop maakt Snow Peeta het gezicht van The Capitol. De hele film gaat over de opstand tegen ‘The Capitol’ en over hoe Katniss Peeta uit de handen van president Snow probeert te krijgen.
 
De film is niet met een bepaald doel gemaakt, maar de film is wel een verfilming van de boeken van Suzanne Collins. Haar boeken waren geïnspireerd op de Griekse mythe van Theseus en Minotaurus. Ook haar vaders carrière in de luchtmacht zorgde ervoor dat ze armoede, verhongering en de effecten van oorlog goed begreep. De film speelt zich niet in deze tijd af, maar in de toekomst. In de film zitten verschillende technologieën die we nu nog niet hebben. Ook past het niet in onze cultuur omdat er helemaal geen vrijheid is in Panem, waar de film zich afspeelt. The Capitol bepaalt alles en er wordt niet goed met de bevolking omgegaan. Wel zitten er in de film veel verwijzingen naar de actualiteit, zoals jonge mensen die moeten vechten, burgeroorlogen, leugens, propaganda enzovoorts. Ik had de film wat minder leuk verwacht omdat ik de eerste twee delen heel leuk en spannend vond. Ik heb ook de boeken gelezen en het waren maar drie boeken, dus toen ik hoorde dat het laatste boek in twee delen verfilmd werd was ik bang dat deze film wat minder spannend zou worden. Er zat natuurlijk wel wat minder actie in de film, omdat niets zich afspeelt in de arena in dit deel. Het zijn wat langere scènes waardoor het een wat langzamere film is. Daar houd ik persoonlijk wel van. Ik kom daardoor altijd veel beter in het verhaal en ik kon me veel beter inleven in de personages. Tijdens het kijken van deze film is mijn aandacht geen moment verslapt.

Voor wie?
Ik zou deze film niet aan iedereen aanraden want ik denk niet dat iedereen het een leuke film vindt. Je moet wel een beetje van actie en sciencefiction houden om deze film leuk te vinden. Ook moet je sowieso eerst de vorige twee delen kijken om deze film te begrijpen. De film is ook niet echt geschikt voor jonge kinderen want er zit vrij veel geweld in de film. 

Informatie materiaal over de film In de bioscoop lagen niet echt foldertjes of iets dergelijks over de film. Wel heb ik op internet de trailer van de film gevonden.


Recensie
http://nl.ign.com/the-hunger-games-mockingjay-part-1-1/78611/review/the-hunger-games-mockingjay-part-1-filmreview

De vonk is nog geen vlam
Door Mick van Hesteren 19 november 2014

7.5

Let op! In de review volgen enkele spoilers van de vorige twee films. Het einde van Mockingjay Part 1 zal echter spoiler-vrij blijven.

The Hunger Games is nooit een filmserie geweest die alleen maar lovende kritieken kreeg. Dit zal ook bij deel 3 weer het geval zijn. Toch heb ik me niet verveeld tijdens de krappe twee uur die Mockingjay Part 1 weet te boeien. Dit wil alleen niet zeggen dat Mockingjay niet kampt met enkele fundamentele problemen.

In Mockingjay Part 1 volgen we Katniss Everdeen, slechts enkele momenten na het einde van de vorige film. Voor diegene die een opfrisser nodig hebben: Katniss vernietigt in Catching Fire de koepel waarin de speciale 75ste Hunger Games worden gehouden. Katniss, inmiddels verwond door het instorten van de koepel, wordt gered door Plutarch Heavensbee - briljant neergezet door de inmiddels overleden Philip Seymour Hoffman. Katniss daden blijven niet onopgemerkt door de vele districten die onder de duim worden gehouden door The Capitol en haar heldendaad wordt de vonk die het vuur van de revolutie doet aanwakkeren. We komen bij de film binnen als Katniss wakker wordt in een ondergronds ziekenhuis in District 13.

Nadat Katniss leert dat haar acties een revolutie in gang hebben gezet, wordt haar gevraagd of ze het gezicht van de opstand wil worden. President van District 13 Alma Coin (Julianne Moore) en Plutarch zijn van mening dat Katniss de sleutel is tot het aanwakkeren van de strijdlust in de districten. Katniss is eerst huiverig, maar besluit toch mee te werken om zo dichter bij de bevrijding van love interest Peeta Mellark te komen. Peeta is na het instorten van de koepel achtergebleven in The Capitol en wordt nu door de bevelhebbers gebruikt om anti-revolutieteksten te spreken op televisie. Katniss gaat dus langs de districten om hier haar gezicht te laten zien en propagandafilms op te nemen die het volk weten te bewegen tegen de tirannen van The Capitol. Verrassend weinig Hunger Games in deze Hunger Games-film dus, maar dit is niet per definitie een slecht teken. Het verhaal van Mockingjay is een stuk meer volwassen dan de vorige twee films en boort in diepere lagen met een politiek en revolutionaire verhaallijn. Dit maakt de film tevens minder toegankelijk voor een jonger publiek, hoewel deze met de moorden uit de vorige film natuurlijk ook niet echt werden verwelkomd in de wereld van Panem. Het spelelement van de Hunger Games is wel een gemis en zorgt voor een vermindering van de spanning in de film.

Elke film van de Hunger Games tot nu toe zou in principe in een aantal standaard zinnen kunnen worden beschreven. Katniss begint de film terwijl ze niet zo vrolijk is. Haar financiële status/liefdesleven/revolutie gaat niet zoals gepland, dus is Katniss boos. Stiekem wil Katniss gewoon onder de radar blijven en alle drukte van de Hunger Games/revolutie aan haar voorbij laten gaan. Maar omdat een familielid/geliefde in de penarie komt, heeft Katniss geen andere keuze dan mee te werken aan wat ze haat. Ook Mockingjay volgt deze formule weer, gezien Katniss bijna gedwongen wordt om het gezicht van de revolutie te worden zodat de manschappen van District 13 worden ingezet om Peeta en de andere overgebleven winnaars van de vorige spelen kunnen worden gered.

Het acteerwerk in Mockingjay Part 1 is met vlagen indrukwekkend, maar zakt soms ook een beetje in. Jennifer Lawrence zet een interessant personage neer als een gebroken Katniss, die tegen wil en dank gebruikt wordt in een revolutie die ze zelf nooit zo heeft gewild. Jammer is dat Haymitch Abernathy (tijdens de vorige films sterk neergezet door Woody Harrelson) slechts enkele minuten tijd krijgt om zijn ding te doen. Het is hopen dat we in deel 2 meer zien van dit interessante personage met even boeiende achtergrond. Het is misschien raar, maar hoewel we Peeta Mellark niet veel zien deze film, steelt hij toch de show. Josh Hutcherson zet in de minuten die hij krijgt een ijzersterke performance neer en weet bijna de show te stelen van Jennifer Lawrence. De rol van Cressida (Game of Thrones-actrice Nathalie Dormer) is echter te verwaarlozen en ben je ook meteen weer vergeten.

Toch is het acteerwerk niet mijn grootste kritiek op de film. Als je je na de film nu afvraagt wat er precies gebeurd is, ben je al snel klaar. Het boek Mockingjay, waar de film op is gebaseerd, werd door de makers van de film in tweeën gedeeld omdat ze anders te veel in één film moesten doen. Dit is misschien ook wel waar, maar het eerste deel van Mockingjay lijkt nu te rustig en uitgerekt om te blijven boeien. De politieke intriges en het persoonlijke drama lijkt aangedikt om de film op te vullen. Het is duidelijk dat deel 2 van Mockingjay het grootste gedeelte van de actie gaat bevatten, maar hierdoor is deel 1 een beetje een excuus geworden om alle drama alvast uit te werken. Hetzelfde was aan de hand met deel 1 van Harry Potter and the Deathly Hallows, veel dialoog en drama in het eerste deel zodat deel 2 kon gaan losbarsten.

Het oordeel
Hoewel de film van begin tot eind blijft boeien, wordt het snel duidelijk dat dit slechts een opstapje is voor Mockingjay Part 2, die rond deze tijd volgend jaar uitkomt. Toch voelt de film hierdoor te klein en rustig aan om als een volwaardig derde deel in de filmfranchise te dienen. Qua onthullingen en intriges doet de film echt maar nét genoeg uit de doeken om de weg naar de bioscoop voor Mockingjay Part 2 te rechtvaardigen. Toch weet Jennifer Lawrence genoeg emotie te tonen om de film te kunnen dragen en de fans tevreden te houden. Het mag echter duidelijk zijn dat Mockingjay een compleet andere weg inslaat na Catching Fire. Het spelelement van de Hunger Games is compleet afwezig en dit kan voor veel kijkers een te grote verandering betekenen

 
Mijn mening: Voor het grootste gedeelte ben ik het wel met de recensie eens, de film was niet even spannend als de eerdere delen van The hunger games. Ik ben het er echter niet mee eens dat de film te ‘rustig en uitgerekt’ was om te blijven boeien. Ik vond het juist wel goed dat deze film wat langzamer was omdat ik vond dat de film hierdoor meer diepgang kreeg. Ik kon veel beter in het verhaal komen. Wel denk ik ook dat veel kijkers het jammer vinden dat het spelelement van de Hunger Games in deze film niet terug komt. Zelf vond ik dat niet erg.

Verslag 2 Kunstdossier

Ik heb voor dit verslag ‘Deltapark Neeltje Jans’ bezocht. Ik heb gekozen om een fotoreportage als verslag te maken, omdat ik denk dat je dan het best een idee krijgt van hoe het park is. Deltapark Neeltje Jans is een themapark. Het ligt op een voormalig werkeiland in de Oosterschelde. Het park bestaat uit verschillende attracties, de Delta Plaza, de Delta Expo, de Mosselexpo, de buitenexpo, de Stormvloedkering, de Walvisexpo, het Bluereef Aquarium, een orkaanmachine en verschillende waterspeelplaatsen. Ook zijn er waterglijbanen en een speelstrand. Er zijn ook zeehonden en er is een zeeleeuwenshow. Je kunt ook een rondvaart maken over de Oosterschelde met een rondvaartboot.

Delta Plaza: Hier kom je het park binnen. In de Delta Plaza bevinden zich de Delta Expo, de Mossel Expo, een restaurant en een shop.

Delta Expo: De Delta Expo bestaat uit 3 verschillende filmzalen waar verschillende films draaien over verschillende onderwerpen als deltawerken en de watersnoodramp. Ook is er in de Delta Expo een ‘museum’gedeelte waar allemaal informatie te vinden is over deltawerken en de watersnoodramp.
 

Mosselexpo: In de Delta Plaza vind je ook de mosselexpo. Hier vind je allerlei informatie over mosselen, van hoe ze gekookt worden tot hoe oud ze worden en hoe ze paren. Ik snapte eerlijk gezegd niet zo goed waarom de mosselexpo er was, want het had niet echt iets te maken met deltawerken enzo. Het was wel leuk om te bekijken.

Restaurant: Hier valt niet zoveel over te vertellen, we hebben er een broodje gegeten en het was wel lekker. Ik heb ook geen foto’s van het restaurant gemaakt.

Shop: Hier valt ook niet zoveel over te vertellen, het was gewoon een winkeltje met spulletjes die aan het museum gerelateerd zijn. Bijvoorbeeld zeehonden en schildpaddenknuffels. Ik heb hier verder ook niks gekocht.

Zeeleeuwenshow: Nadat we de Delta Plaza bezocht hebben zijn we naar de Zeeleeuwenshow geweest. Dit was heel leuk, de zeeleeuwen lieten allemaal truucjes zien en ze kwamen zelfs het publiek in. Ik vind dingen als een zeeleeuwenshow en dieren in het circus altijd wel een beetje zielig voor de dieren. Ik kan me niet voorstellen dat ze het leuk vinden om iedere dag maar weer een show te moeten geven.

Bluereef Aquarium: Na de zeeleeuwenshow zijn we naar het bluereef aquarium gegaan. Dit is een aquarium met verschillende vissen, kreeften en haaien. Het is niet zo heel groot maar wel heel leuk om te zien. Ik vond vooral de tijgerhaaien heel mooi omdat het echt leek alsof ze een vacht van panterprint hadden. 

Walvisexpo: Daarna hebben we de walvisexpo bezocht. Dit was een soort klein museum in een hele grote nep walvis. Het zag er van buiten uit als een beeld van een walvis maar van binnen was het heel groot. Er was allemaal informatie te vinden over walvissen, bruinvissen, potvissen, blauwe vinvissen en veel meer walvisachtigen. Ik vond het heel interessant en mooi om te zien. Ik ben veel dingen te weten gekomen die ik nog niet wist, bijvoorbeeld dat er in een blauwe vinvis wel 30 olifanten passen!

Orkaanmachine: Nadat we naar de walvisexpo waren geweest wilden we graag naar de orkaanmachine, helaas was deze dicht. Ook de waterglijbanen, waterspeelplaatsen, de aquasplash en de parktrein waren helaas gesloten.

Rondvaartboot: Nadat we bij de orkaanmachine waren geweest gingen we even naar de Delta Plaza om wat te eten in het restaurant. Daarna hebben we een rondvaart over de Oosterschelde gemaakt met de rondvaartboot. Dat was echt heel mooi, we konden alle waterkeringen vanaf de boot goed zien en we hebben zelfs een zeehond zien zwemmen vanaf de boot. De rondvaart duurde ongeveer een uur.

Zeehonden: Na de rondvaart zijn we even langs geweest bij de zeehonden. Het waren denk ik 4 kleine zeehonden in een heel klein bassin. Ik vond het best zielig dat ze in zo’n klein bassin moesten en voor zover ik kon zien hadden ze ook geen binnen verblijf. Ze waren wel heel leuk en schattig om te zien. Tijdens de zeeleeuwen show werd het verschil tussen zeehonden en zeeleeuwen uitgelegd. Ik dacht eerst altijd dat zeeleeuwen van die enorme tanden aan de voorkant hadden en zeehonden niet, maar dat is blijkbaar helemaal niet waar. Het grote verschil tussen zeehonden en zeeleeuwen is dat zeeleeuwen hele grote en sterkte voorvinnen hebben en zeehonden hele kleine slappe. Daarom schuiven zeehonden ook altijd op hun buik en lijkt het bij zeeleeuwen altijd meer alsof ze echt aan het lopen zijn.
 Buitenexpo: Na het bezoek aan de zeenhonden zijn we naar de buitenexpo geweest. Hier waren een aantal grote objecten te zien die gebruikt zijn om de stormvloedkering te bouwen. Ik vond het heel fascinerend dat alles zo enorm groot was.

Stormvloedkering: Als laatste gingen we naar de stormvloedkering van de Oosterschelde. De Oosterschelde kering is het meest indrukwekkende waterkerige bouwwerk van Nederland. De stormvloedkering heeft uiteindelijk meer dan 2,5 miljard euro gekost en hij werd op 4 oktober 1986 geopend door koningin Beatrix. De kans op een overstroming werd met de Stormvloedkering teruggebracht tot eens in de 4000 jaar. Bovendien hoeft de stormvloedkering de komende 200 jaar niet vervangen te worden. Het was heel indrukwekkend en interessant om de stormvloedkering te bekijken. We mochten erdoorheen lopen en het was echt enorm groot. In de stormvloedkering zelf bevond zich een soort museum. Ik vond dit deel van het museum op de zeehonden na het leukst.

Ik ben met mijn ouders naar Deltapark Neeltje Jans geweest. We waren op vakantie in Zeeland, en we gingen een dagje naar Neeltje Jans. Dat was op 25 februari 2015. Mijn vader kwam met het idee om hierheen te gaan en me moeder en ik vonden dat een leuk idee. Ik vond het een heel leuk en interessant museum, maar ik denk dat het wat leuker is in de zomer omdat er dan veel meer delen van het park geopend zijn, en omdat het dan waarschijnlijk wat drukker is in het park. Het park is vooral gemaakt om mensen te informeren over de stormvloedkering en de bouw van de stormvloedkering. Het park is ook wel een beetje gemaakt om kinderen te vermaken, met de zeeleeuwenshow en de waterspeeltuinen enzo. Ik zou deze voorstelling vooral aanraden aan gezinnen met kinderen. Het maakt niet zoveel uit van welke leeftijd de kinderen zijn, want er is genoeg te doen voor jonge kinderen maar voor oudere kinderen is het ook wel erg interessant. Dit is de website van het deltapark: http://www.neeltjejans.nl/

Recensie

 

‘’ Wij reden langs de Oosterscheldekering en kregen het idee om het informatiecentrum te bezoeken. Je moet dan een kaartje kopen voor het gehele "Delta Park"! 16 euro pp + 7 euro voor een parkeerkaart!

Het infocentrum is erg jaren 80. Buiten kun je door een stukje van de kering lopen en zo kom je dichtbij de deuren. Dat is wel interessant.

De rest van het park is een aanfluiting. In november zijn de waterspeeltuinen en de windturbine gesloten, da's logisch, maar je betaalt dezelfde prijs! Wij als 2 volwassen bezoekers, hebben geen interesse in de zeeleeuwenshow en de zeehondjes. Ook de walvistentoonstelling had van mij niet gehoeven. Ik wilde enkel het informatiecentrum bezoeken!

Ik adviseer Neeltje Jans, om aparte toegangskaarten te verkopen voor de mensen die geinteresseerd zijn in de Oosterscheldekering, en voor gezinnen met kinderen die een dagje uit willen. ''

Ik ben het wel een beetje met de recensie eens, het is wel erg duur en het is een beetje raar dat de toegangskaarten in de wintermaanden evenveel kosten als in de zomer terwijl een heleboel attracties gesloten zijn. Ik vond daarentegen de zeeleeuwen, zeehonden en de walvisexpo wel heel erg leuk dus ik ben het niet helemaal met de recensie eens.


 

 

Verslag 3: Kunstdossier

Echosmith - Concert

Door Annabel de Vogel uit klas 4B - Voor dit culturele verslag ben ik naar een concert geweest van de band Echosmith. De band echosmith bestaat uit 4 leden, 3 broers en 1 zus. Hun namen zijn Graham, Sydney, Noah en Jamie Sierota. De drummer van de band, Noah Sierota is geboren op 5 februari 1999 en is dus van dezelde leeftijd als ik en dat vond ik wel heel leuk, want het is heel knap van zo'n jong iemand om al best wel succesvol te zijn. De zangeres, Sydney Sierota is geboren op 21 april 1997, Noah Sierota, de basgitarist en achtergrondzanger van de band is geboren op 1 januari 1996 en Jamie Sierota, de gitarist en andere achtergrondzanger is geboren op 8 april 1993. Ze zijn dus allemaal nog heel jong en dat vind ik leuk. De band komt uit Los Angeles. Het genre van de band is indie en alternatieve rock. Ik heb de voorstelling gezien in de Melkweg in Amsterdam met 2 vriendinnen, Kelly en Nicky op 29 april 2015.  

Waarom ik voor deze voorstelling gekozen heb

Ik hoorde vaak liedjes op de radio van Echosmith en ik vond het hele leuke muziek dus heb ik hun album gekocht. Toen mijn vriendin Kelly aan me vroeg of ik het leuk vond om met haar naar een concert van Echosmith te gaan vond ik dat natuurlijk hartstikke leuk.

Over de voorstelling

We zijn gelijk uit school naar de Melkweg gegaan omdat we staanplaatsen hadden en graag vooraan wilden staan. Toen we aankwamen bij de melkweg stond er al een kleine rij. Toen we een poosje in de rij hadden gestaan kwam de manager van Echosmith naar buiten en hij vroeg aan ons of wij het leuk vonden om een gratis meet & greet met echosmith te krijgen. Dat wilden wij allemaal natuurlijk heel graag en we waren er erg blij mee. We mochten daarom eerder naar binnen en toen mochten we Echosmith ontmoeten en met hun op de foto enzo. Dat was echt super leuk en ze waren super aardig. Daarna mochten we nog iets laten singeren. Ik heb een shirt laten singeren. Omdat we al eerder naar binnen mochten door de meet & greet stonden we helemaal vooraan. We moesten toen nog ongeveer een half uurtje wachten tot het voorprogramma kwam, een alternatieve rockband die Alvarez Kings heet. Ik kende de band eerst nog niet maar ik kwam er bij het concert achter dat ze hele leuke muziek maken. De band bestaat uit 4 mannen uit Engeland. Nadat zij ongeveer 4 liedjes hebben gezongen kwam Echosmith. Zij hebben super veel liedjes gezongen en ze waren heel leuk met het publiek. Hieronder staat een lijst met alle liedjes die ze hebben gespeeld en een link naar het liedje:

Cool Kids - https://www.youtube.com/watch?v=CibjkFL2yfc

Bright - https://www.youtube.com/watch?v=8l5nMCJKyYY

Tell her you love her - https://www.youtube.com/watch?v=q-iPTDYPx2k

Come together - https://www.youtube.com/watch?v=OeY78nJOQ08

Talking dreams - https://www.youtube.com/watch?v=A7Xk8Pn4AAU

Let’s love - https://www.youtube.com/watch?v=0Ha6qE-a5Gc

Surround you - https://www.youtube.com/watch?v=YBFP9XddamY

Nothing’s wrong - https://www.youtube.com/watch?v=ELuh2wrPh8I

March into the sun - https://www.youtube.com/watch?v=foAfwVa-ArM

We’re not alone - https://www.youtube.com/watch?v=bTKioMvW4U0

Ran off in the night - https://www.youtube.com/watch?v=XMg-PRzLm_M

Come with me - https://www.youtube.com/watch?v=MZxoQ1Dy1aE

Tijdens het liedje ‘Come with me’ werden een jongen en een meisje uit het publiek op het podium gevraagd om met hun te zingen en te dansen. Dat was echt super leuk. Na het concert, toen we nog even door Amsterdam liepen, kwamen we Noah tegen en hebben we nog een tijdje met hem en zijn vriendin gepraat en tegen hem gezegd dat we het concert echt heel leuk vonden. Dat was echt super leuk, Noah was heel aardig en hij vertelde wat hij allemaal had gedaan in Amsterdam die dag en of wij nog wat dingen voor hem en zijn vriendin wisten om te doen hier in Nederland. Ik vond het concert echt super leuk en ik vond dat de band het heel leuk deed op het podium en dat ze het publiek leuk vermaakten. Ook vond ik het heel leuk om de bandleden te ontmoeten en met ze te praten. Ze waren echt super lief en leuk!

 Aan wie ik deze voorstelling zou aanraden

Ik zou de voorstelling aanraden aan iedereen die van de muziek van Echosmith houdt, het maakt niks uit hoe oud je bent want bij het concert waren jonge kinderen met ouders en opa’s en oma’s maar ook veel jongeren.      

Informatie materiaal over devoorstelling

Wij hebben de tickets voor het concert besteld op de site www.ticketmaster.nl Daar staat dit overde band: De in 2009 in Amerika opgerichte band Echosmith kreeg met hun hit "Cool Kids" wereldwijde bekendheid. De band, geleidt door leadzanger Sydney Sierota, staat voornamelijk bekend om de mix van popachtige rock en indie. Hun debuutalbum “Talking Dreams” kwam in 2013 uit kreeg zowel in de VS als in Europa meteen een plaats in diverse charts. www.echosmith.com Op die site kun je alles over de band vinden en het laatste nieuws over de band bekijken. Op de site van de melkweg stond ook nog wat informatie over de band: "I wish that I could be like the cool kids" - velen van ons hebben het wel eens gedacht in onze tienerjaren. Broertjes Graham en Noah Sierota en hun zusje Sydney zitten nog allemaal in hun tienerjaren en bedachten de ultieme wraak: ze startten een band met hun oudere broer Jamie, scoorden een gigantische hit met hun liedje over die 'cool kids' en touren nu over heel de wereld. Niet slecht voor een groepje pubers! Hun aanstekelijke indiepopliedjes zitten vol echos's van The Smiths, The xx en Ellie Goulding en ze werden al uitgenodigd voor veel grote talkshows in Amerika. Nu komen ze eindelijk naar Nederland. Iedere zichzelf respecterende ‘cool kid’ weet dus dat hij/zij hier bij moet zijn. (http://www.melkweg.nl/nl/agenda/echosmith-29-04-2015)

Recensie

’ Echosmith - 29/04 - Melkweg Kim Raven - Woensdagavond 29 april loopt de Melkweg vol met tienermeisjes en een enkele tienerjongen en wat verdwaalde ouders die met hun nog heel jonge kroost meegaan. Dat allemaal voor de Amerikaanse indieband Echosmith. De band heeft in 2013 het album Talking Dreams uitgebracht en daar teren ze anno 2015 nog steeds op. Met een setlist die bestaat uit zo'n 12 nummers en niet langer duurt dan een uur, hebben de fans het gigantisch naar hun zin. De broers en zussen spelen 'hier' voor het eerst, of dat in Amsterdam of specifiek de Melkweg is, wordt niet helemaal duidelijk. Maar het jonge publiek kan het niks schelen. Die willen hun favoriete band zien en zijn blij. Echosmith probeert met hun muziek vooral mensen samen te brengen. Dit nemen ze zelfs heel letterlijk. Ze halen een jongen en een meisje uit het publiek om een verliefd stel te spelen. Het enige wat ze hoeven te doen is een beetje te dansen tijdens 'Come With Me'. Dat is voor de dame in kwestie al te veel van het goede, want ze staat met haar armen over het elkaar op het podium. Waarom steek je dan je arm omhoog? Muzikaal is de korte show niet geweldig. De zangeres Sydney zingt vaak niet zuiver. Ze treden continu op sinds het album uit is en dat is vandaag te zien. De bandleden hebben geen energie en hebben moeite om te glimlachen tijdens het optreden. De heren proberen soms wel een beetje energie te tonen, maar de gehele show overtuigen ze net niet. Zelfs het bekende 'Cool Kids' als laatste nummer voor de toegift overtuigt niet. Het publiek gaat niet helemaal los, maar toch lijken alle tienerfans het helemaal geweldig te vinden. Misschien wordt het nu toch wel tijd voor een nieuw album, zodat Echosmith met vernieuwde energie kan gaan optreden. ‘’

Ik ben het eigenlijk niet met deze recensie eens. Ten eerste vond ik dat de zangeres juist wel de hele tijd heel mooi vond zingen en ten tweede vond ik dat je bandleden juist wel heel veel energie uitstraalden en dat ze heel leuk op het podium stonden. Ik vind het echt onzin dat er in deze recensie staat dat de artiesten niet leuk overkomen tijdens het optreden want dat vond ik juist wel en het is ook wel op de foto’s en video’s van het concert te zien dat ze het wel degelijk leuk vonden om op te treden. Wel was ik het er mee eens dat het een beetje stom is van het meisje uit het publiek die op het podium mocht komen, om helemaal stil te gaan staan op het podium. Inderdaad, waarom steekt ze dan haar hand omhoog? Ik snap dat het een beetje eng is maar je kan in ieder geval een beetje laten zien dat je het wel leuk hebt.

Hieronder staan nog wat foto's van het concert, de meet & greet en de band, en nog een video van hun grootste hit.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb